KOPYTKA Z KASZY GRYCZANEJ Z KARMELIZOWANĄ CEBULKĄ, JARMUŻEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
23:02Uwielbiam eksperymenty ze zdrową kuchnią!. Tym razem powstały kopytka z kaszy gryczanej z karmelizowaną cebulką, jarmużem, szynką parmeńską, orzeszkami i serem grana padano. Przepis to zmodyfikowana przeze mnie wersja jaglanych kopytek stworzonych przez cudowne BURCZY MI W BRZUCHU. Dziewczyny przepisy mają świetne, a z ich blogiem zapoznała mnie my lovely friend BINI. Także po oryginalny przepis zapraszam do dziewczyn, a u mnie odrobinę inna wersja:)
(Tekst z przepisem pochodzi z bloga BURCZY MI W BRZUCHU, z małymi modyfikacjami na moje składniki)
KOPYTKA:
1,5 szklanki kaszy gryczanej
3 szklanki wody
200g mąki żytniej lub pszennej (do wyboru)
jedno jajkołyżeczka soli
DODATKI:
kilka plastrów szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej
listki jarmużu
garść orzechów ziemnych
starty ser grana padano
2 łyżki oliwy
średnia cebula
łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
KOPYTKA:
6 komentarze
jestem głodna...! :<
OdpowiedzUsuńhaha, zaproszę Cię na takie! <3
UsuńKochana, a mnie?
OdpowiedzUsuńDla kogo:D?
UsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbowanie:)!
Usuń